Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tudta Ön, hogy minden hatodik 5 év körüli gyermek ágyba vizel? Nyomtatás E-mail
Írta: Webbeteg   
2018. május 31.
ImageAz idő előrehaladtával ez a szám csökken, ám még 20 éves korban is érinti a lakosság 1%-át. A nemek érintettsége közt megfigyelhető egy viszonylag markáns eltérés a fiúk javára, ugyanis szinte kétszer annyi fiúgyermeknél figyelhető meg a kórkép, mint lánynál.
Tovább...
 
Újra bezöldül az internet a környezetvédelemért Nyomtatás E-mail
Írta: Tölgyi Krisztina   
2018. május 31.
ImageAz idén Hajós András, Pély Barna, Csernoviczki Éva, Kammerer Zoltán, Vajda Attila, Pars Krisztián, Harcsa Veronika, DJ Dominique, Horányi Juli, Pataki Zita, Gyetván Csaba, a The Carbonfools zenekar és a Sláger FM műsorvezetői is zöld pólóba bújnak június 1-jén.
Tovább...
 
Újabb tablókiállítás mesél a háborús hősökről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 31.
ImageÚjabb, az első világháború eseményeit és székesfehérvári alakulatait bemutató szabadtéri tablókiállítás nyílik a Városház téren, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és Székesfehérvár Önkormányzata szervezésében. Ez lesz a negyedik, egyben záró állomása annak a 2015-ben indított sorozatnak, mellyel a Levéltár a világégés során harcolt székesfehérvári katonák emléke előtt tiszteleg.
Tovább...
 
Ültessünk fát az I. világháború emlékére a Kárpát-medencében! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2018. május 31.
ImageÜltessenek minél több fát az I. világháború centenáriuma alkalmából, a Nagy Háborúban elesett katonákért és a civil áldozatokért – erre kéri a közösségeket a Krajczáros Alapítvány, a Bársony István Alapítvány, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete.
Tovább...
 
Pohárkrém, ital, mártás és saláta  mindez gránátalmából! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. május 31.
ImageA szerelem, a termékenység és a bőség jelképe is a gránátalma. Az ókori sírokat is sokszor gránátalma-elemekkel díszítették, s még a Bibliában is olvashatunk e gyümölcs tápértékéről és szépségéről. Aphrodité „szent gyümölcse” tápanyagokban gazdag, kalóriatartalma pedig alacsony. Bátran fogyaszthatjuk hát!
Tovább...
 
Nyögte Mátyás bús hadát Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
Nyitott napot rendeznek csütörtökön a Rendházban a Hunyadi Mátyás halotti pajzsa című kiállításhoz kapcsolódóan. A nagyközönséget délután tárlatvezetésre várják, majd „Nyögte Mátyás bús hadát” címmel tart előadást B. Szabó János történész.
Tovább...
 
Múzeumi tárlatvezetés és irodalmi séta Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
A Szent István Király Múzeum III. Béla és VárosKép című kiállításán is programot szerveznek szerdán délután. A Rendházban Kovács Dóra múzeumpedagógus várja tárlatvezetésre az érdeklődőket, az Országzászló téren pedig irodalmi sétára invitálják a közönséget a Szabad Színház művészei Czinki Ferenccel.
Tovább...
 
Mentálhigiénés védőfaktorokról tartanak előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. május 30.
ImageKozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus tart előadást csütörtökön este a Hiemer-házban. A lelki egészségünket, jóllétünket befolyásoló mentálhigiénés védőfaktorokról szóló programot ajánlják szülőknek, pedagógusoknak, kapcsolatban élőknek vagy szingliknek egyaránt. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött – minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Petőfi körtefáját is elültették a székesfehérvári Tündérkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. május 30.
ImageSzékesfehérvár is csatlakozott az őshonos magyar gyümölcsfajták megmentésére indult, országos Tündérkert mozgalomhoz. Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Krasznai utcában, egy régi présház közelében alakították ki a fehérvári Tündérkertet, ahol iskolások és óvodások ültettek gyümölcsfákat. A kertben helyet kapott egy igazi különlegesség, Petőfi körtefája is.
Tovább...
 
Átadták a jubileumi Zenei Nevelésért Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. május 30.
ImageBergerné Szőnyi Anna zenetanár, Radics Éva ének-zene tanár és a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kapta a Zenei Nevelésért Díjat idén Székesfehérváron. A napokban tartotta tizedik hangversenyét és díjátadóját a Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére 2007-ben létrehozott Zenei Nevelésért Alapítvány. Az esten zeneovisok, általános és középiskolás diákok, valamint pedagógusaik léptek fel.
Tovább...
 
Balogh Béla: Teremtő nyelv és teremtés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 29.
"Bármihez nyúltam, úgy tűnt, tökéletesen illeszkedik egy olyan világképbe, ahol az ember nem csak fizikai lény, hanem egyben energialény is, és ahol a születés előtti élet, a halál utáni élet és az egész univerzum minden részletére kiterjedő gondos tervezés nem hit kérdése, hanem fizikai törvényekkel és kísérletekkel alátámasztható tény."
Tovább...
 
<< Első < Előző 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10396 - 10406 / 20364